Never give up

19-01-2019

Wanneer je te maken krijgt met kanker, zelf of in je directe omgeving, komt er van alles op je af. Op dit bijzondere evenement ‘Never give up!’ op zaterdag 25 januari kun je kennismaken met allerlei mogelijkheden tijdens en na kanker op Schouwen-Duiveland.

 

Laat je verrassen bij de verschillende stands en ontdek wat er voor jou mogelijk is.

Bereikbaarheid 'de Zeeuwse Stromen'

Adres: Duinwekken 5, Renesse.

Voor het hotel ligt een groot parkeerterrein. Tijdens ‘Never give up!’ kun je hier gratis parkeren.
De locatie is volledig rolstoeltoegankelijk.

Workshop
Klankschaalontspanningsmassage

Bodybalans laat je ervaren wat de werking is van klankschalen op jouw lichaam.

De klank en trillingen van de klankschalen werken diep in op uw lichaam en kunnen zo de lichaamseigen trilling en frequentie herstellen, waardoor lichamelijke en geestelijke klachten verholpen kunnen worden.

Tijd: 11:15 – 11:45 uur

Deelname is gratis.

Tijdschema lezingen

 

12.15 – 12.45 uur  Dermiz – 
13.15 – 13.45 uur  Arbeidsre-integratie bij kanker
14.15 – 14.45 uur  Revant – Medisch Specialistische Oncologische Revalidatie
15.15 – 15.45 uur  Medisch Centrum Hyperbare Zuurstoftherapie

 

Deelnemers

Femke Kostense
Ergotherapie Schouwen-Duiveland
Myrthe van Bendegem
Fysio Fundus
Janny van Gemert
Pedicurepraktijk Zierikzee
Ingeborg Bouwman
Inside Balance
Tjeerd van Rees Vellinga
Hyperbaar Centrum
Annemarie Zuiderend
Dermiz
Petra Kostense
Aloë Puur & Groen
Claudia Helmons
Post van nummer 48
Alinda van Beveren
Massagepraktijk Ontspan-Us

Als Stichting informeren en ondersteunen we kinderen (3-18 jaar) die geconfronteerd worden met kanker van hun ouders of andere naasten middels een website & facebookpagina.
Daarnaast informeren we (groot)ouders, hulpverleners, leerkrachten en andere betrokkenen over wat er in deze kinderen omgaat zodat kinderen én (groot)ouders beter met de situatie om kunnen gaan.

Er zijn nog teveel mensen die overlijden zonder dat ze echt alles hebben kunnen afsluiten. Eén van die oorzaken is het onvermogen bepaalde wensen te realiseren doordat de patiënt niet langer mobiel is en andere bestaande voorzieningen hiertoe tekort schieten. De stichting is dus opgezet om mensen te helpen die afhankelijk zijn van ambulancevervoer.

Kees Veldboer maakte in Rotterdam tijdens een ambulancerit de laatste wens mogelijk van de inmiddels overleden, voormalig zeeman, dhr. Stefanutto. Deze meneer wilde zo graag nog één keer op een schip varen, aldus geschiedde.

Andere voorbeelden van wat we voor mensen met een levensbedreigende ziekte en een korte levensverwachting zou kunnen betekenen, zijn bijvoorbeeld een bezoek aan het strand, een bezoek aan een naaste die zelf ook niet meer mobiel is, het bezoek aan een bepaalde plaats waar de patiënt bijzondere herinneringen aan heeft. Ook meer uitgebreide wensen zijn mogelijk om te realiseren. Hierbij valt te denken aan het maken van een boottocht, bezoek aan een concert of attractie. Vanzelfsprekend gebeurt dat alles onder begeleiding van professioneel ambulancepersoneel en een ambulance met comfortabele brancard.
 

Als je te maken krijgt met kanker, is het fijn als je vervoer voor ziekenhuisbezoeken goed geregeld is. Taxi WTS biedt zittend ziekenvervoer aan. Jeanet Weeda is tijdens ‘Never give up!’ aanwezig om je hier alles over te vertellen.

“Door een uniek samenwerkingsverband met zorgverzekeraar CZ kun je in veel gevallen de rekening declareren. Wel is het belangrijk dat je toestemming vraagt aan CZ om gebruik te maken van het ziekenvervoer. Bij de andere zorgverzekeraars kunnen we dit ook overleggen. Informeer dus voor de vele mogelijkheden bij Jeanet, via www.taxiwts.nl of 0111-672317.”

Daniëlle Elenbaas
Danielles Voetreflex
Lenneke de Graaf
Jij! Kinder- en jeugdcoaching
Joke de Koeijer
ZinVOL Schouwen-Duiveland
Heleen van den Bos
Kleurkennis
Marjon Matthijsse
Haarstudio Marjon
Cathy de Vos
School voor Modevormgeving
Cathy de Vos
Natascha van Genderen
Verwenmoment
Ester de Bos
de Dietheek
Bart Bij de Vaate
Caroline de Lange
BodyBalans